top of page

BEHANDELINGEN EN TARIEVEN

Wil jij dat je kind of jijzelf

 

Beter kan slapen

Kan omgaan met spanning, angsten en onrust

Meer geluk ervaart

Meer zelfvertrouwen krijgt

Een gebeurtenis verwerkt

Beeldend werk spreekt uit wat van binnen speelt en ondersteunt het herstellend proces.

Omdat ik ben aangesloten bij de beroepsverzekering FVB en AGB codes heb kunnen de sessies in veel gevallen (deels) vergoed worden door de zorg verzekering. Onderaan staat een link waar per zorgverzekering te zien is hoeveel je vergoed kunt krijgen.

De sessies kunnen één op één gegeven worden of in een groep.
Hieronder staat meer informatie over de intake, de individuele sessies en groepssessies.

vaktherapie pastel

INTAKE

Bij een individueel traject starten we met een intake gesprek ter kennismaking. In dit gesprek kijken we of de therapievorm past bij jou en wordt onder andere besproken wat het doel is waar we aan zouden gaan werken, de geschatte duur van de therapie en de opbouw. De intake duurt ongeveer 40 minuten.

Het intake gesprek is gratis.

beeldende therapie Leiden

INDIVIDUELE SESSIES

Een individueel traject bestaat meestal uit 10 á 14 sessies om goed in het proces en tot een goed resultaat te komen. In sommige gevallen is het traject korter of kan er een jaar of langer worden doorgewerkt. Dit wordt besproken bij het intake gesprek. De sessies duren 60 minuten. We beginnen met 2 a 3 vrije werken waarin je kan wennen aan het materiaal, de therapeut en de ruimte. Na de vrije werken krijg je oefeningen die speciaal gericht zijn op de hulpvraag.

Kosten per sessie: €65

kunstzinnige therapie Leiden

GROEPSSESSIES

Bij groepssessies bestaat een groep uit minimaal 3 en maximaal 15 mensen die met dezelfde hulpvraag aan de slag gaan. Bijvoorbeeld als onderwerp: depressie, burn-out of rouwverwerking. Deze sessies zijn ook vaak te declareren bij uw zorgverzekering. 

Kosten p.p: €40

Praktijk Kunst Kracht

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NVKToag (Nederlandste Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondslag).

Bij veel zorgverzekeraars wordt kunstzinnige therapie (deels) vergoed bij een aanvullende verzekering. Deze vergoeding staat beschreven onder "alternatieve geneeswijzen".

Voor meer informatie kun je je verzekeringspolis raadplegen of kijken op de zorgwijzer

bottom of page