cv foto.jpg

EVEN VOORSTELLEN

Eva Buis

Mijn naam is Eva Buis en woon in Leiden samen met mijn geadopteerd hondje Zelda, die ik zelf opleid tot therapiehond. Van jongs af aan hou ik ervan om creatief bezig te zijn en mensen te helpen. Toen bleek dat mensen geholpen kunnen worden door middel van kunst was de keuze voor de opleiding beeldende vaktherapie (voorheen kunstzinnige therapie genoemd) dan ook snel gemaakt. In 2019 ben ik afgestudeerd als beeldend vaktherapeut.

Dit is waar ik gelukkig van word en dit geluk gun ik andere mensen ook.

Tijdens mijn opleiding heb ik twee stages gelopen waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met mensen met een verstandelijke beperking. Hier draaide ik mee met de dagbesteding en bood ik ze beeldende therapie aan. Daarnaast heb ik veel gewerkt met kinderen, 10 jaar als kinderoppas en een half jaar in Londen als au-pair. Verder ben ik ervaringsdeskundige met overspanning/burn-out wat ik in het verleden heb gehad. In mijn herstelproces heb ik veel baat gehad bij de kunstzinnige opdrachten die ik tijdens de opleiding heb geleerd. Ook heb ik hierdoor geleerd hoe beeldende therapie kan helpen een burn-out te voorkomen.

Ik ben opgeleid om uiteenlopende klachten te verhelpen in een veilige omgeving waarin ik persoonlijke aandacht geef aan de individuele cliënt en waarbij ik verder kijk dan alleen de klacht of het ziektebeeld.